Paradis

Välkommen att följa med på en rundvandring på La Tardecita.

Paradis

PATIO
De blå handmålade krukorna är planterade med ”spansk margarita”, en favoritblomma. Nyligen har denna patio fått ett praktiskt förråd med förvaring av ved och trädgårdsredskap. Den stora kanariska palmen hälsar oss välkomna!

Paradis

MIRADOR
Denna plats används flitigt som utekontor. Andra benämningar på denna lyxiga hylla, är kontorspaviljong – meditationssalong – utsiktsbalkong. Utsikten är milsvid.

JOSBAR
Här pressar man färsk jos. Till frukost kan man duka upp en läcker frukostbuffé. Sen eftermiddag kan det passa bra för aperitif före middag medan man beundrar solnedgången.

Paradis

POOL
Stora delar av året är poolen uppskattad för att ge svalka. Poolen har sluttande botten, vilket innebär möjligheter för dopp och hopp. Det går att ta ett par simtag från ena sidan till den andra. När det är som hetast, kan man med fördel flyta runt på en luftmadrass. Poolens maskinrum har nyligen fått renovering. En outtröttlig vän städar när så behövs. Han heter ”Chupo”, älskar att bada och är en pool-robot. På kvällen kan man tända strålkastaren i poolen och få vackert ljus.

Paradis

CASETA
Detta är en liten utomhuspaviljong med fyra fåtöljer och ett litet bord. Insidans tak är målat i himmelens färg. Vilket ljus det än är, har taket alltid samma färg som himmelen.

Tardecita ligger i ett lugnt och harmoniskt område, ofta med total tystnad. Ibland hör man suset från träden. Vid korta tillfällen, oftast kvällstid, kan man få höra ”hundkören”: Det brukar vara vid solnedgång då någon hund i området börjar skälla, och strax därefter har en stor samling av byns hundar stämt in i denna ”hunderbara” kör.

Paradis

UTEKÖK
Genom serveringsluckan har köket kontakt med utsidan där man kan sitta och äta lunch. Kanske kan det bli en pergola med vinrankor där så småningom.

Paradis

VERKSTAD
Denna älskade verkstad fick nyligen golvfast murad hylla med praktiska lådor för varje nödvändigt verktyg. Som utsmyckning fick den en muralmålning, ”Vägen till Mijas” målad av Anita, sonen Fredrik med flickvän Elin. Lite senare invigdes verkstaden med bandklippning, champagne, dessert, musik och dans.

Paradis

ANEXO
Ett mycket uppskattat komplement till huvudbyggnaden. Här finns eget kök, vardagsrum och totalt fem sängplatser.

Paradis

AULA
Perfekt plats på morgon och kväll för föreläsningar, musikframställningar, avkoppling eller en måltid.

Paradis

FRUKTTRÄDGÅRD
Längst ned på Tardecita finns den ljuvliga trädgården med 18 fruktträd. I säsong finns mycket frukt och det är en fröjd att njuta av färst grapefrukt eller níspero.

Det är alltid mycket som behöver fixas på La Tardecita. Förutom eget arbete, får vi ibland hjälp av proffs.

Under sommaren, när det är som allra hetast och solen fortfarande är uppe, hör man cikadorna. Året runt erbjuds vacker sång av olika typer av fåglar. Vissa av de svenska flyttfåglarna kommer ner hit till Solkusten och övervintrar. En vän på besök skrev en fin skildring av fåglarna som bebor Tardecita under vintersäsong.

Att övervintra på Costa del Sol är inte så dumt. Det är en hel del människor också som tagit fasta på denna idé. Väder och temperatur varierar, men de flesta månader är fina. Det är trevlig omgivning med härliga människor och det är underbart att vara på Tardecita året om!

Start typing and press Enter to search