Äta ute

Den mysiga bergsbyn har ett stort utbud charmiga caféer, barer och restauranger. Ett par ställen har barbeque, grillat med både vegetariskt och annat. Var och en beställer det den vill ha, och vi kan njuta tillsammans. Videon är från La Alcazaba, Mijas Pueblo.

Förutom att äta middag i Mijas Pueblo, finns möjligheter i områdena och orterna runtomkring. Vi gillar särskilt vegetariskt, spanskt, indiskt, libanesiskt, men utbudet är mycket bredare än så. Det är alltid roligt med nya idéer och vi uppskattar att prova nya ställen.

Äta ute

En favorit i byn är Secret Garden, en mycket stor trädgård mitt inne i Mijas Pueblo. På sommaren är den öppen och erbjuder grill, sallader och härlig avkoppling.

Äta ute

Längs med kuststräckan hittar vi de klassiska chiringuitos, strandbarerna, med läcker mat: Mijas – La Cala, Fuengirola, Benalmádena, Torremolinos etc.

Äta ute

La Cubana och ligger på stranden Carvajal. De brukar öppna i april och hålla igång till och med september. En varm och härlig sommar kan bjuda på ännu längre säsong.

Äta ute

Fuengirola ligger nedanför Mijas Pueblo invid vattnet och är en mindre kommun. En gång i tiden var den del av Mijas. Fuengirola har ett trevligt folkliv med många restauranger. Dels längs med stranden och dels i lite mer stadsmiljö.

Äta ute

Det finns några favoriter i delen som heter Los Boliches. På bilden ser vi en mexikansk restaurang som heter El Paso. Ägarna älskar landet de kommer ifrån och bjuder gärna på sång vid bordet innan man går därifrån. Vi har alltid varit nöjda med våra besök.

Äta ute

Att åka iväg till Málaga och äta är fantastiskt. Dock är det ett lite större projekt eftersom det blir bilresa dit samt parkering. När det finns plats att parkera går det lätt. Situationen kommer att lätta när man så småningom färdigställt det omfattande bygget av ny tunnelbana i stadens centrum. I nuläget finns dock pendeltåg från Fuengirola direkt in till centrala Málaga. Det finns ett stort utbud mycket trevliga restauranger, caféer och barer att njuta av. Málaga är en magnifik och samtidigt mysig stad med klass. Trots sin storlek ger den välkomnande småstadskänsla.

Start typing and press Enter to search